Prostreno.cz

Chléb pečený s cibulí a bylinkami

Upečte si domácí chleba. Voňavý, cibulový chléb je snadný, rychlý, má křupavou kůrku a chutná výtečně.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 3h a 0min

    2h a 0min příprava

    60min vaření

  • 717 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy27g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 sáček sušeného droždí - 7 g
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks cibule
  • 0.5 hrnku nakrájených oblíbených bylinek - nejlépe dva druhy
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1.5 lžíce másla
  • Na posypání
  • 1 lžička kmínu
  • Na potření
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody nasypte droždí, přidejte cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet.
  3. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Vzešlý kvásek propracujte s moukou. Můžete ručně nebo pomocí robota.
  5. Do těsta zapracujte osmaženou, vychladlou cibuli, bylinky, slunečnicová semínka , těsto přikryjte a nechte vykynout na teplém místě.
  6. Nakynuté těsto ještě propracujte, vytvarujte bochník a dejte ho do vymazané formy, nebo pekáčku.
  7. Bochník potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Nechte ještě 15 minut stát.
  8. Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C a pak na dalších 20 minut zahřejte troubu na 180 °C a chleba dopečte.

TIP:

Pokud nemáte formu na chléb použijte větší formu na chlebíček, nebo vytvarujte bochník a pečte v pekáčku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chléb pečený s cibulí a bylinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat