Prostreno.cz

Karbanátky z brambor a sýra

Karbanátky nemusí být vždy jen masové, vyzkoušejte karbanátky z brambor a sýra s pikantní kořenicí směsí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg brambor stejně velkých
  • 120 g nastrouhaného sýra - dle vlastního výběru
  • 1 lžíce směsi pikantního mexického koření (mix)
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 4 lžíce hrubé mouky - nebo kukuřičné krupice
  • 0.5 hrnku nasekané zelené petrželky - nebo pažitky
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte.
  2. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  3. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou, zelenou petržel.
  4. Podle potřeby osolte, přidejte mouku, nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji. Opečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.

TIP:

Nemusíte použít pikantní kořenící směs, přidejte vaši oblíbenou směs koření.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z brambor a sýra

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat