35min
25min příprava
10min vaření
209 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky9g sacharidy0g bílkoviny
Jemně pikantní omáčka s rybízovou marmeládou a portským vínem, skvělá k sýrům, nebo ke grilovanému masu.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
šalotky
- jemně nasekaná
2 ks
bio pomeranče
1 ks
bio citronu
5 lžic
marmelády z červeného rybízu
200 ml
červeného portského vína
1 lžička
plnotučné hořčice
2 špetky
kajenského pepře
2 lžičky
kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Z jednoho pomeranče nakrájejte kůru na nudličky, z obou vymačkejte šťávu.
Citronovou kůru nastrouhejte najemno, šťávu z citrónu vymačkejte.
Do rendlíku nalijte citronovou a pomerančovou šťávu – v pomerančové šťávě rozmíchejte škrob - přidejte víno, marmeládu, polovinu na nudličky nakrájené pomerančové kůry, hořčici a směs přiveďte k varu.
Vařte 2-3 minuty, pak nechte vychladnout. Podávejte s nudličkami pomerančové kůry.