Prostreno.cz

Studená omáčka k masu

Jemně pikantní omáčka s rybízovou marmeládou a portským vínem, skvělá k sýrům, nebo ke grilovanému masu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 422 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 ks šalotky - jemně nasekaná
  • 2 ks bio pomeranče
  • 1 ks bio citronu
  • 5 lžic marmelády z červeného rybízu
  • 200 ml červeného portského vína
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče nakrájejte kůru na nudličky, z obou vymačkejte šťávu.
  2. Citronovou kůru nastrouhejte najemno, šťávu z citrónu vymačkejte.
  3. Do rendlíku nalijte citronovou a pomerančovou šťávu – v pomerančové šťávě rozmíchejte škrob - přidejte víno, marmeládu, polovinu na nudličky nakrájené pomerančové kůry, hořčici a směs přiveďte k varu.
  4. Vařte 2-3 minuty, pak nechte vychladnout. Podávejte s nudličkami pomerančové kůry.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,90g
  • Sacharidy:

    274,00g
    • Cukry:

      82,20g
  • Tuky:

    10,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrový dip s pivem

(1 hlasů)
40min
631 kJ

Celerová omáčka

60min
298 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Studená omáčka k masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat