Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Studená omáčka k masu

sun
1hlas
Hodnotit

35min

25min příprava

10min vaření

209 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky9g sacharidy0g bílkoviny

Jemně pikantní omáčka s rybízovou marmeládou a portským vínem, skvělá k sýrům, nebo ke grilovanému masu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks šalotky - jemně nasekaná
  • 2 ks bio pomeranče
  • 1 ks bio citronu
  • 5 lžic marmelády z červeného rybízu
  • 200 ml červeného portského vína
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  • Z jednoho pomeranče nakrájejte kůru na nudličky, z obou vymačkejte šťávu.
  • Citronovou kůru nastrouhejte najemno, šťávu z citrónu vymačkejte.
  • Do rendlíku nalijte citronovou a pomerančovou šťávu – v pomerančové šťávě rozmíchejte škrob - přidejte víno, marmeládu, polovinu na nudličky nakrájené pomerančové kůry, hořčici a směs přiveďte k varu.
  • Vařte 2-3 minuty, pak nechte vychladnout. Podávejte s nudličkami pomerančové kůry.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Salátový dresink s kešu ořechy

Salátový dresink s kešu ořechy

0 hlasů
15min 672 kJ 60 Kč
Sýrový dip s pivem

Sýrový dip s pivem

1 hlas
40min 479 kJ 80 Kč
Celerová omáčka

Celerová omáčka

0 hlasů
60min 326 kJ 70 Kč
Studená omáčka s koprem

Studená omáčka s koprem

0 hlasů
30min 480 kJ 80 Kč
Jahodový dresink na salát

Jahodový dresink na salát

0 hlasů
15min 218 kJ 40 Kč
Dresink s parmazánem

Dresink s parmazánem

0 hlasů
20min 582 kJ 70 Kč

Články nejen o vaření