Prostreno.cz

Houby plněné špenátem

Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 6 ks velkých žampiónů
  • 100 g baby špenátu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce panko strouhanky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 100 g libové anglické slaniny
  • Na posypání
  • 6 lžic strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
  3. Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem, jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
  4. V pánvi rozehřejte zbývající olej, přidejte drobně nakrájenou slaninu, nasekané nožičky hub, strouhanku a nakrájený špenát.
  5. Za stálého míchání duste 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  6. Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí.
  7. Vložte je znovu do trouby na přibližně 12-15 minut.
  8. Před podáváním posypte sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houby plněné špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat