Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Houby plněné špenátem

sun
3hlasy
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

580 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky6g sacharidy6g bílkoviny

Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 ks velkých žampiónů
  • 100 g baby špenátu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce panko strouhanky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 100 g libové anglické slaniny
  • Na posypání
  • 6 lžic strouhaného sýra

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
  • Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem, jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
  • V pánvi rozehřejte zbývající olej, přidejte drobně nakrájenou slaninu, nasekané nožičky hub, strouhanku a nakrájený špenát.
  • Za stálého míchání duste 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  • Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí.
  • Vložte je znovu do trouby na přibližně 12-15 minut.
  • Před podáváním posypte sýrem.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Vepřové ragú se žampiony

Vepřové ragú se žampiony

4 hlasy
1h a 15min 542 kJ 260 Kč
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

2 hlasy
1h a 35min 756 kJ 240 Kč
Tagliatelle se žampiony

Tagliatelle se žampiony

1 hlas
1h a 10min 942 kJ 150 Kč
Vepřová kotleta se sušenými houbami

Vepřová kotleta se sušenými houbami

2 hlasy
1h a 55min 776 kJ 150 Kč
Hovězí maso s hlívou

Hovězí maso s hlívou

0 hlasů
0min 481 kJ 240 Kč
Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

0 hlasů
50min 699 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření