Prostreno.cz

Králík na červeném víně s cibulkami

Králík na česneku nebo na smetaně, to už je klasika. Králík na víně s cibulkami a rozmarýnem chutná opravdu skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 g naporcovaného králíka
  • 300 ml dobrého červeného vína
  • 1 ks malých cibulek
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej a máslo, přidejte porce králíka a maso ze všech stran opečte.
  3. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte rozmarýn a duste doměkka.
  4. V polovině dušení přisypte k masu oloupané cibulky.

TIP:

Králíka můžete připravit i v troubě.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na červeném víně s cibulkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat