Prostreno.cz

Králík na červeném víně s cibulkami

Králík na česneku nebo na smetaně, to už je klasika. Králík na víně s cibulkami a rozmarýnem chutná opravdu skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 771 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 g naporcovaného králíka
  • 300 ml dobrého červeného vína
  • 1 ks malých cibulek
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej a máslo, přidejte porce králíka a maso ze všech stran opečte.
  3. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte rozmarýn a duste doměkka.
  4. V polovině dušení přisypte k masu oloupané cibulky.

TIP:

Králíka můžete připravit i v troubě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,50g
  • Sacharidy:

    220,50g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    205,50g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Králík s hlívou

(1 hlasů)
1h a 50min
666 kJ

Králík na špeku

(2 hlasů)
1h a 50min
918 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na červeném víně s cibulkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat