Prostreno.cz

Králík s bourbonem

Králík na víně s bourbonem je super obměna klasického králíka jak ho všichni známe. Víno a whisky dodá jídlu zvláštní šmrnc.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 1200 g králíka - naporcovaného
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 stroužky česneku - neoloupané
  • 120 ml bourbonu nebo jiné whisky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Naporcovaného králíka osolte, potřete hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
  3. V kastrolu, který můžete dát do trouby (nebo v pekáčku) rozehřejte olej a 3 lžíce másla.
  4. Králičí kousky opečte zvolna dozlatova.
  5. K opečenému masu přidejte tymián, lžíci vinného octa a neoloupaný česnek. Přilijte vývar, víno a pečte doměkka.
  6. Před koncem pečení přelijte maso bourbonem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s bourbonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat