Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

Vydatná polévka s bílými fazolemi Cannellini.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 1 ks malé, nakrájené cibule
  • 1 ks mrkve - drobně nakrájené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1.7 l zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 1 plechovka bílých fazolí Cannellini (400 g )
  • 3 lžíce vlasových nudlí
  • 6 lžic strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji s máslem krátce orestujte nakrájený celer, cibuli a mrkev.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte propláchnuté, scezené fazole. Vařte 5 minut.
  4. Do polévky nasypte nudle a vařte dalších 5 minut.
  5. Podávejte posypané parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat