Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

Vydatná polévka s bílými fazolemi Cannellini.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 276 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 1 ks malé, nakrájené cibule
  • 1 ks mrkve - drobně nakrájené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1.7 l zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 1 plechovka bílých fazolí Cannellini (400 g )
  • 3 lžíce vlasových nudlí
  • 6 lžic strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji s máslem krátce orestujte nakrájený celer, cibuli a mrkev.
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte propláchnuté, scezené fazole. Vařte 5 minut.
  4. Do polévky nasypte nudle a vařte dalších 5 minut.
  5. Podávejte posypané parmazánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,54g
  • Sacharidy:

    181,70g
    • Cukry:

      16,64g
  • Tuky:

    215,20g
  • Vláknina:

    47,10g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Smetanová krémová polévka s pórkem

(2 hlasů)
1h a 5min
465 kJ

Houbový krém s pažitkou

(4 hlasů)
1h a 5min
351 kJ

Polévka z červeného zelí

(6 hlasů)
55min
214 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat