Prostreno.cz

Italský cuketový pekáček

Tento pokrm bude chutnat i těm, kteří cukety moc nemusí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 3 ks středně velké cukety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ks masitých rajčat
  • 4 lístky čerstvé bazalky - nakrájené
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 plátků toustového chleba
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • 200 g mozzarelly - drobně nakrájené

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte na plátky nakrájenou cuketu, na plátky nakrájenou cibuli a 5 minut restujte.
  2. Orestovanou cuketu nasypte do menší zapékací misky.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, nakrájený česnek, bazalku, lístečky oregana, rozdrobený toustový chléb, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Posypte parmezánem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  5. Zeleninu odkryjte, posypte drobně nakrájenou mozzarellou a dejte odkryté na 10 minut zpět do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italský cuketový pekáček

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat