Prostreno.cz

Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Na pečení je vhodné také hrudi, kýta, nebo krk, ale hřbet s kostí je nejlepší.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 609 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 1.5 kg telecího hřbetu s kostí
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 svazek petrželky - nasekané
  • 4 plátky čerstvého toustového chleba
  • 1.5 lžíce strouhaného parmezánu
  • 400 ml masového, nebo zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, odblaňte a odstraňte případný tuk na povrchu.
  2. Maso osolte, opepřete a důkladně potřete hořčicí. Hořčici vetřete do masa.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Toustový chléb rozdrobte do misky, přidejte nakrájenou petrželku, parmezán a dobře promíchejte - prohněťte.
  5. Maso vložte do pekáčku a důkladně ho potřete připravenou strouhankou, kterou „přimáčkněte„ k masu.
  6. Maso podlijte vývarem, dejte do předehřáté trouby, přikryjte a pečte 45 minut.
  7. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  8. Snižte teplotu na 60 °C a nechte maso v troubě ještě 20 minut odpočívat.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat