Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušené telecí maso

lanvin
15hlasů
Hodnotit

1h a 5min

15min příprava

50min vaření

607 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky14g sacharidy8g bílkoviny

Recept na jemné telecí maso dušené s vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g telecí plece
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks šalotky
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 špetky soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  • Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a nakrájený česnek. Zaprašte paprikou.
  • Maso nakrájejte na kostky, přidejte k šalotce a orestujte. Dále přidejte bobkový list, rajčatový protlak, nasekaný česnek, osolte opepřete.
  • Zalijte vínem a vodou. Přikryté duste doměkka. Před koncem dušení zaprašte moukou.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

2 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

2 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 710 kJ 222 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

25 hlasů
50min 757 kJ 250 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 554 kJ 121 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

19 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

15 hlasů
1h a 15min 359 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření