Prostreno.cz

Sterilované kvašené zelí s jeřabinami

Odjakživa si člověk doma kvasil zelí, aby měl na zimu posilu proti únavě. Vitaminy C, B, bakterie kyseliny mléčné a minerály obsažené v zelí zvyšují imunitu, odolnost proti stresu i tvorbu hormonů. Naložte si zelí s jeřabinami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    55min příprava

    0min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. |Zelí nakrájejte na tenké proužky , dejte do mísy a lehce osolte
  2. Jeřabiny spařte vařící vodou (3x) . Omyté švestky rozpulte a vyndejte pecky
  3. Do většího kamenného hrnce dejte vrstvu zelí , vrstvu jeřabin a vrstvu švestek ,postup opakujte. Každou vrstvu posypte kořením. Vrstvy v hrnci „utlačte“ Poslední vrstvu je třeba přikrýt talířkem a zatížit
  4. Uložte na chladném místě. Po 3-4 dnech dlouhou vařečkou propíchněte na několika místech až ke dnu
  5. Po 10 dnech dejte do sklenic a sterilujte 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,80g
  • Sacharidy:

    159,00g
    • Cukry:

      23,20g
  • Tuky:

    30,53g
  • Vláknina:

    63,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
195 kJ

Sterilovaná červená cibule

(13 hlasů)
1h a 5min
654 kJ

Houby v soli

(14 hlasů)
35min
37 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Sterilované kvašené zelí s jeřabinami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat