Prostreno.cz

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jednoduchost a výživovou hodnotu. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravý a chutný oběd nebo večeře.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1022 kJ / 244 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy39g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 g čočky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Čočku opláchneme a necháme nabobtnat ve vodě
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek
  3. Přidáme čočku, osolíme, opepříme a přidáme kmín
  4. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí
  5. Přidáme ocet a cukr
  6. Mouku rozmícháme ve vodě a zahustíme jí čočku

TIP:

Čočku můžete nechat přes noc namočenou, pak se vám bude lépe vařit. Skvělé podávat s vajíčkem natvrdo.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,10g
  • Sacharidy:

    391,10g
    • Cukry:

      115,00g
  • Tuky:

    127,85g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 244 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Čočkový salát

(4 hlasů)
25min
729 kJ

Čočkový salát s houbami

(1 hlasů)
55min
440 kJ

Čočka se zeleninou

(5 hlasů)
1h a 5min
186 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čočka na kyselo

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat