Prostreno.cz

Zimní rizoto

Rizoto s anglickou slaninou a tymiánem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 600 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 350 g rýže
  • 200 g anglické slaniny - můžete vynechat
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 130 ml jablečné šťávy
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 300 g salátu Radicchio
  • 1/2 svazku čerstvého tymiánu
  • 1 ks jablka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostky. V kastrolu na másle cibuli a anglickou slaninu orestujte. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vývarem a jablečnou šťávou. Duste, až je rýže měkká.
  2. Opláchnutý salát nakrájejte na proužky, pár lístků nechte na ozdobu. Jablko nakrájejte na kostičky, tymián nasekejte.
  3. Do uvařené rýže vmíchejte nakrájený salát, jablko a tymián. Promíchejte, prohřejte a podávejte posypané sýrem, obložené lístky salátu.

TIP:

Salát Radicchio je podobný čekance a dodává jídlu nezaměnitelnou chuť.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zimní rizoto

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat