Prostreno.cz

Řecký salát s olivami

Čerstvá zelenina, nakládané olivy a měkký sýr feta jsou ingredience, které z řeckého salátu dělají jeden z nejoblíbenějších salátů.

  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks salátové okurky
  • 5 ks zralých rajčat
  • 400 g sýra feta - lze nahradit i balkánským sýrem
  • 2 hrsti černých naložených oliv
  • 1 ks červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • pečivo - opečená bageta nebo ciabatta
  • listový salát - na ozdobu

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na kolečka a ty poté rozpůlte, rajčata nakrájejte na měsíčky, cibuli na kolečka. Sýr feta nakrájejte na kostičky.
  2. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a osolte a opepřete. Je-li potřeba, můžete zálivku trochu dosladit malou lžičkou medu.
  3. V salátové míse smíchejte zeleninu (okurku, rajčata a cibuli) se zálivkou. Přidejte olivy a znovu zamíchejte. Vyskládejte na talíře, které jste předtím vyložili salátovými listy. Navrch salát posypejte kostičkami fety.

TIP:

Do salátů dávejte jen extra virgin olivový olej - ten je nejvyšší kvality, pochází z prvního lisování a musí mít dokonalou chuť a vůni.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Řecký salát s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat