Prostreno.cz

Vepřové s pivní omáčkou

Vepřové maso s pivní omáčkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg vepřová pečeně - kýta nebo kotleta
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 500-600 ml světlého piva
  • 2 lžičky solamylu
  • 100 ml smetany

Postup přípravy

  1. Maso osolte opepřete a na rozehřátém oleji zprudka opečte ze všech stran dozlatova.
  2. Maso přeložte do zapékací misky nebo do pekáčku, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a podlijte pivem. Pečte asi hodinu na 180 °C. Při pečení občas přelijte vypečenou šťávou nebo pivem.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Ve smetaně rozmíchejte solamyl a přidejte do šťávy z masa. Nechte projít varem, dochuťte pepřem a solí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,72g
  • Sacharidy:

    191,80g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    152,43g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové na citrónech

(13 hlasů)
60min
440 kJ

Vepřové s mangem

(13 hlasů)
45min
958 kJ

Vepřové se sušenými meruňkami

(9 hlasů)
60min
1161 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové s pivní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat