Prostreno.cz

Vepřové s pivní omáčkou

Vepřové maso s pivní omáčkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg vepřová pečeně - kýta nebo kotleta
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 500-600 ml světlého piva
  • 2 lžičky solamylu
  • 100 ml smetany

Postup přípravy

  1. Maso osolte opepřete a na rozehřátém oleji zprudka opečte ze všech stran dozlatova.
  2. Maso přeložte do zapékací misky nebo do pekáčku, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a podlijte pivem. Pečte asi hodinu na 180 °C. Při pečení občas přelijte vypečenou šťávou nebo pivem.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Ve smetaně rozmíchejte solamyl a přidejte do šťávy z masa. Nechte projít varem, dochuťte pepřem a solí.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové s pivní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat