Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Smažené kalamáry

lanvin
13hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

974 kJ

energetická hodnota na 100g

125 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky23g sacharidy9g bílkoviny

Pro milovníky mořských plodů.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g kalamárů
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml olivového oleje
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 1 ks citrónu
  • Na obalení
  • 1 miska hladké mouky
  • 1 miska strouhanky
  • 2 ks vajec

Postup přípravy

  • Kalamáry očistěte, omyjte a nechte na papírové utěrce oschnout. Pak kalamáry nakrájejte.
  • Česnek oloupejte a rozmačkejte. Smíchejte ho se 4 lžícemi oleje, přidejte nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  • Kalamáry obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hluboké pánvi rozpalte olej a kalamáry v něm osmažte z obou stran, z každé asi 5 minut.
  • Dokřupava osmahnuté kalamáry přendejte na talíř a pokapejte česnekovo-petrželovým olejem. Podávejte s dílky citronu.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Krevetová pánev

Krevetová pánev

13 hlasů
25min 419 kJ 140 Kč
Tygří krevety s rajčaty

Tygří krevety s rajčaty

10 hlasů
40min 285 kJ 395 Kč
Krevety s brokolicí

Krevety s brokolicí

9 hlasů
35min 735 kJ 145 Kč
Krevety s česnekem jako předkrm

Krevety s česnekem jako předkrm

14 hlasů
35min 701 kJ 160 Kč
Kalamáry s česnekem a petrželí

Kalamáry s česnekem a petrželí

13 hlasů
25min 809 kJ 166 Kč
Grilované kalamáry

Grilované kalamáry

12 hlasů
40min 520 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření