Prostreno.cz

Smažené kalamáry

Pro milovníky mořských plodů.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy24g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g kalamárů
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml olivového oleje
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 1 ks citrónu
  • Na obalení
  • 1 miska hladké mouky
  • 1 miska strouhanky
  • 2 ks vajec

Postup přípravy

  1. Kalamáry očistěte, omyjte a nechte na papírové utěrce oschnout. Pak kalamáry nakrájejte.
  2. Česnek oloupejte a rozmačkejte. Smíchejte ho se 4 lžícemi oleje, přidejte nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  3. Kalamáry obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hluboké pánvi rozpalte olej a kalamáry v něm osmažte z obou stran, z každé asi 5 minut.
  4. Dokřupava osmahnuté kalamáry přendejte na talíř a pokapejte česnekovo-petrželovým olejem. Podávejte s dílky citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažené kalamáry

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat