Letní ovocný dezert
Dezert z lesního ovoce se zmrzlinou.
-
20min
20min příprava
0min vaření
-
698 kJ / 167 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy19g
tuky9g
Ingredience na
- 250 g
malin
- 250 g
borůvek
- 1 ks
granátového jablka
- 1 l
jahodové zmrzliny
- 50 ml
medu
- octa balsamiko nebo čokoládového topinku
Postup přípravy
- Ovoce opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko příčně rozřízněte a jadérka vyberte lžičkou.
- Ovoce a jadérka granátového jablka lehce promíchejte v míse.
- Ovocnou směs rozdělte do misek nebo pohárů, přidejte kopečky zmrzliny a přelijte balsamikovou redukcí, medem nebo čokoládovým topinkem.
TIP:
Druhy ovoce můžete změnit podle chuti.