Prostreno.cz

Domácí sledi se smetanou

Recept na domácí přípravu sleďových filetů.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 30min

    1h a 30min příprava

    0min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g sleďových filetů
  • 500 ml mléka
  • 2 ks velkých cibulí
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks velkého jablka
  • 1/2 ks středně velkého celeru
  • 150 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Omyté filety dejte do misky, zalijte mlékem, přidejte bobkový list a nechte hodinu stát, nejlépe v lednici.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, omyté jablko nakrájejte na kostky, oloupaný celer nastrouhejte na hrubém struhadle. Jablko a celer pokapejte citrónovou šťávou a dejte i s nakrájenou cibulí do misky.
  3. Sledě vyndejte z mléka, osušte ubrouskem a nakrájejte na kousky. Přidejte do misky k celeru.
  4. Zakysanou smetanu promíchejte s majonézou, solí a pepřem.
  5. Smetanou přelijte sledě a podávejte. Můžete ozdobit čerstvou bylinkou nebo zeleným salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí sledi se smetanou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat