Prostreno.cz

Salát s rukolou, parmazánem a grilovanou paprikou

Oblíbený salát především v jižní části Itálie, chutnat bude zajisté vám a i vašim hostům. Zkuste si je dopřát například v kombinaci s lehkým ovocným vínem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrnek rukoly
  • 1 ks žluté papriky - menší
  • 1 hrst parmazánu - hoblinky
  • bylinkový ocet
  • 1 lžíce olivového oleje extra virgin
  • sůl
  • pepř
  • bylinkové pesto

Postup přípravy

  1. Papriku nakrájejte podélně na asi půl centimetrové silné plátky, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem spolu s pestem a dejte na plech na pečicí papír upéct do trouby na cca 180 °C než papriky změknou.
  2. Ledový salát natrhejte do misky, přidejte pokrájená rajčata a rukolu, pokapejte octem a olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pak salát obložte hotovou paprikou a posypte plátky (hoblinkami) parmazánu.
  3. Podávejte spolu s francouzskou bagetou, kterou můžete potřít bylinkovým máslem a nechat v troubě zapéct na 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,14g
  • Sacharidy:

    85,87g
    • Cukry:

      13,84g
  • Tuky:

    177,67g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Kedlubnový salát s jablkem

(11 hlasů)
20min
696 kJ

Cukety s mátou

(10 hlasů)
20min
370 kJ

Špenát s malinami

(8 hlasů)
15min
875 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s rukolou, parmazánem a grilovanou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat