Prostreno.cz

Dyňový krém s liškami

Dýňová polévka s liškami.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 267 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 g dýně
  • 120 g lišek
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 ks šalotek
  • 4 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou dýni a šalotky nakrájejte a orestujte na 2 lžících másla. Zalijte vývarem a vařte 15 minut.
  2. Mezitím na 2 lžících másla zvolna poduste nakrájené lišky, ke kterým v průběhu dušení přidejte 4 lžíce vývaru. Duste minimálně 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, prohřejte, podle chuti přidejte sůl a pepř.
  4. Podávejte s dušenými liškami a snítkou petrželky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dyňový krém s liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat