Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí

Fazolová polévka s kroupami a uzeným masem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 237 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 120 g bílých fazolí - nejlépe předvařených
  • 150 g vařeného uzeného masa - nebo klobásy
  • 1,5 l vody
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce krup
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchněte, fazole spařte horkou vodou a obojí dejte vařit do vroucí vody. Vařte doměkka.
  2. Na rozpáleném sádle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek, zaprašte moukou, zřeďte vývarem z krup a umíchejte hladkou jíšku.
  3. Přidejte ji ke kroupám a měkkým fazolím, rozmíchejte, osolte a opepřete a nechte asi 5 minut vařit.
  4. Maso nakrájejte na kostičky a opečte ho na pánvičce na trošce sádla nebo oleje. Vložte ho do polévky a už nevařte.
  5. Polévku podávejte samotnou nebo s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat