Prostreno.cz

Karbanátky z čočky

Jednoduché karbanátky nejen pro vegetariány.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 1087 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy36g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g čočky
  • 1-2 stonku řapíkatého celeru
  • 1 ks mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 40-60 g strouhanky
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky
  • 1 lžička kari koření
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 50 ml oleje

Postup přípravy

  1. Čočku uvařte podle návodu na obalu a uvařenou sceďte. Řapíkatý celer nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte nahrubo, česnek prolisujte.
  2. Zeleninu orestujte na pánvi se 3 lžícemi oleje.
  3. Polovinu čočky rozmixujte a poté všechnu čočku smíchejte s orestovanou zeleninou.
  4. Přidejte kari koření, najemno nasekanou petrželku, citrónovou kůru, osolte a opepřete.
  5. Do směsi postupně přisypávejte strouhanku, dokud nezískáte tvarovatelnou hmotu.
  6. Z hmoty vytvarujte karbanátky a opečte je zvolna na oleji.
  7. Podávejte s bramborami a tatarskou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z čočky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat