Prostreno.cz

Polévka z ředkviček

Polévka z ředkviček a černé ředkve.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory, 50 g ředkve oloupejte, ředkvičky omyjte, cibuli a česnek oloupejte a vše nakrájejte.
  2. V hrnci na 3 lžících oleje orestujte cibuli a česnek, přidejte brambory, ředkvičky, zalijte vínem a poduste 15 minut.
  3. Zeleninu rozmixujte, přidejte smetanový sýr a vývar, polévku přiveďte k varu, míchejte, až se sýr zcela rozpustí, ale už nevařte, podle chuti přidejte citrónovou šťávu, pepř a sůl. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku.
  4. 100 g ředkve oloupejte a nakrájejte na nudličky, které orestujte do křupava na oleji. Nechte ji okapat na papírovém ubrousku.
  5. Polévku podávejte s nudličkami orestované ředkve a stonky pažitky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,69g
  • Sacharidy:

    162,06g
    • Cukry:

      21,73g
  • Tuky:

    238,29g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Kapustová polévka se slaninou

(12 hlasů)
45min
400 kJ

Pikantní polévka z hlívy

(10 hlasů)
40min
726 kJ

Polévka z čočky s paprikou

(16 hlasů)
1h a 15min
396 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z ředkviček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat