Prostreno.cz

Marinovaný vepřový bok

Vepřový bok se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 2h a 20min

    60min příprava

    1h a 20min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 100 g hnědého cukru
  • 100 ml suchého sherry
  • 80 g nastrouhaného zázvoru
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 180 ml kečupu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 80 ml sójové omáčky
  • 750-900 g vepřového boku bez kosti - výběr plátky
  • 1 hlávka bílého zelí - nakrouhaná
  • 2 ks středně velké mrkve - nastrouhané
  • 3 ks jarní cibulky - jemně nasekané
  • 2 špetky soli
  • 2 ks limetky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Přidejte zázvor, česnek a vařte deset minut.
  3. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut.
  4. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.
  5. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso.
  6. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu.
  7. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný vepřový bok

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat