Marinovaný vepřový bok
Vepřový bok se zeleninovým salátem.
-
2h a 20min
60min příprava
1h a 20min vaření
-
583 kJ / 139 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky10g
Ingredience na
- 100 g
hnědého cukru
- 100 ml
suchého sherry
- 80 g
nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky
prolisovaného česneku
- 180 ml
kečupu
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 80 ml
sójové omáčky
- 750-900 g
vepřového boku bez kosti
- výběr plátky
- 1 hlávka
bílého zelí
- nakrouhaná
- 2 ks
středně velké mrkve
- nastrouhané
- 3 ks
jarní cibulky
- jemně nasekané
- 2 špetky
soli
- 2 ks
limetky
- 1 lžička
sezamového oleje
- 1 lžíce
slunečnicového oleje
Postup přípravy
- Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte zázvor, česnek a vařte deset minut.
- Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut.
- Přelijte do mísy a nechte zchladnout.
- Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso.
- Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu.
- Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.