Prostreno.cz

Marinovaný vepřový bok

Vepřový bok se zeleninovým salátem.

21.02.2014 Mikeš
2h a 20min

60min příprava

1h a 20min vaření

626 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Přidejte zázvor, česnek a vařte deset minut.
  3. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut.
  4. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.
  5. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso.
  6. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu.
  7. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    158,71 g
  • Sacharidy:

    294,67 g
    • Cukry:

      186,62 g
  • Tuky:

    266,31 g
  • Vláknina:

    40,03 g

Aktivita pro spálení:

1200 kcal
150

minut jízdy na kole

114

minut běhu

358

minut uklízení





Podobné recepty

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1460 kJ

Bůček pečený na šalveji

(10 hlasů)
4h a 5min
1541 kJ

Pečený bůček

(5 hlasů)
3h a 30min
1350 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný vepřový bok

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba