Prostreno.cz

Kapustové karbanátky

Rychlý a chutný oběd z kapusty.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 637 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka.
  2. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě.
  3. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle.
  4. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přidejte k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru.
  5. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky.
  6. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě, karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
  7. Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem.
  8. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přetahujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
  9. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,93g
  • Sacharidy:

    116,37g
    • Cukry:

      16,73g
  • Tuky:

    213,39g
  • Vláknina:

    34,10g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninové kari

(12 hlasů)
55min
361 kJ

Zelné závitky s hlívou

(12 hlasů)
1h a 20min
559 kJ

Cuketa na červeném víně

(11 hlasů)
45min
322 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
14.05.2016
verrca
13.05.2016
heenna
11.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapustové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat