Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Creme brulée s bílou čokoládou

lanvin
13hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

1120 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky7g sacharidy8g bílkoviny

Výborný francouzský dezert Créme Brulée.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 570 ml 40% smetany
  • 100 g bílé čokolády - nalámané na kousky
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 6 ks žloutků
  • 2 lžíce zlatého třtinového cukru - + na posypání dezertu

Postup přípravy

  • Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila.
  • Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
  • Troubu předehřejte na 160 °C.
  • Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně.
  • Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek, ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek.
  • Pečte 15 – 20 minut, dokud směs takzvaně nesedne.
  • Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
  • Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril.
  • Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pečená jablka v kokosovém mléce

Pečená jablka v kokosovém mléce

18 hlasů
55min 476 kJ 105 Kč
Bábovka s rozinkami

Bábovka s rozinkami

16 hlasů
1h a 50min 1393 kJ 85 Kč
Koláč s jablky a rozinkami

Koláč s jablky a rozinkami

18 hlasů
1h a 35min 1065 kJ 120 Kč
Banánový dezert

Banánový dezert

27 hlasů
30min 647 kJ 80 Kč
Smetanový krémový dezert

Smetanový krémový dezert

15 hlasů
30min 1507 kJ 70 Kč
Hruška plněná sýrem

Hruška plněná sýrem

17 hlasů
60min 1740 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření