12h a 20min
12h a 0min příprava
20min vaření
475 kJ
energetická hodnota na 100g
199 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky3g sacharidy5g bílkoviny
Grilované jehněčí maso se zeleninou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
jehněčí kýty
120 g
slaniny
3 ks
cibule
2 ks
barevné papriky
3 ks
rajčat
3 špetky
soli a pepře
3 lžíce
oleje
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky, osolte a vložte do misky.
Přidejte na silnější kolečka nakrájenou cibuli, maso opepřete, zakápněte olejem, zlehka promíchejte, přikryjte poklicí a nechte v chladu do druhého dne odležet.
Slaninu nakrájejte na plátky, rajčata na dílky a papriky na širší plátky.
Maso, slaninu, cibuli, rajčata a papriku navlékněte na čtyři grilovací jehly a zvolna grilujte.
Jehly otáčejte, maso a ostatní suroviny potírejte olejem od marinování.
Podávejte s rýží nebo chlebem a se zeleninovým salátem.