Kuřecí čtvrtky s houbami
Houby a kuřecí maso jsou skvělá kombinace.
-
1h a 20min
25min příprava
55min vaření
-
347 kJ / 83 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky5g
Ingredience na
- 4 ks
kuřecích čtvrtek
- 60 ml
oleje
- 2 lžíce
másla
- 300 g
čerstvých hub
- 4 ks
středně velkých rajčat
- 8 ks
sušených rajčat v oleji
- 2 ks
středně velké cibule
- 5 stroužků
česneku
- 4-8 lístků
šalvěje
- 3 špetky
soli a pepře
Postup přípravy
- Kuřecí stehna osolte a orestujte na oleji.
- Cibuli nakrájejte na čtvrtky, rajčata, očištěné houby a česnek na tenké plátky, okapaná sušená rajčata nakrájejte na proužky.
- V nádobě vhodné do trouby orestujte na másle cibuli, přidejte houby, sušená rajčata osolte, opepřete a restujte 5 - 7 minut.
- Přidejte česnek, lístky šalvěje, rajčata a promíchejte.
- Na zeleninu položte orestované kuřecí čtvrtky a přikryté duste doměkka.
- Podávejte s rýží.