Prostreno.cz

Vepřová "čína"

Každý si pod pojmem čína vybavíme něco jiného. Takže toto je jedna z variací, maso není potřeba marinovat.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 5 ks houby shiitake
  • 500 g vepřové kýty
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 5 lžic oleje
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu
  • 1 špetka soli
  • 1 svazek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na čtvrtky. Přidejte maso nakrájené na kousky, orestujte, přidejte nakrájené houby schitaké, podlijte skleničkou vody a poduste 15 minut.
  2. Pak přidejte na proužky nakrájené papriky, kostku šťávy k masu a sójovou omáčku. Duste, až je maso měkké.
  3. Podle chuti přisolte. Na talířích ozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,14g
  • Sacharidy:

    39,28g
    • Cukry:

      6,92g
  • Tuky:

    114,25g
  • Vláknina:

    6,57g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(3 hlasů)

Hruškové lívanečky

(28 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová "čína"

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat