Prostreno.cz

Polévka z králíka

Polévka z babiččiny kuchařky.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 233 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • 300 g kosti a odřezků z králíka
  • 500 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel
  • 1 ks cibule
  • 4 ks bobkového listy
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 6 kuliček nového koření
  • 12 kuliček celého pepře
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 100 dkg zelených fazolek
  • 1 hrst cukrové kukuřice
  • 1 hrst čerstvého hrášku
  • 1,5 l vody

Postup přípravy

  1. Králičí kosti, odřezky a očištěnou, nakrájenou zeleninu (kromě fazolek, hrášku a kukuřice) zprudka orestujte na oleji, zalijte vínem, přidejte koření, bobkový list, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu, příkon tepla zmírněte na minimum a vařte přibližně hodinu.
  2. 20 minut před koncem vaření přidejte do polévky zelené fazolky, hrášek a kukuřici.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z králíka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat