Prostreno.cz

Králík na víně

Králík na víně je super obměna klasického králíka jak ho všichni známe.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks králičích stehen
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 0,5 ks bio citronu
  • 60 g změklého másla
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Králičí stehna omyjte, osušte a udělejte v nich nožem několik hlubších zářezů.
  2. Česnek prolisujte do misky, přidejte vymačkanou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu, změklé máslo a nasekaný rozmarýn, osolte, opepřete a vše utřete na hladkou pastu.
  3. Důkladně ji vetřete do králičích stehen.
  4. Stehna uložte je do pekáčku, přidejte nakrájenou cibuli, podlijte bílým vínem a vývarem.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat