Prostreno.cz

Rizoto s plátky hrušek

Vyzkoušejte krémové rizoto s hruškami a sýrem.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 427 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 l horkého kuřecího vývaru - nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 3 ks šalotky
  • 1 hrnek rýže arborio
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 150 g sýra Gouda - nebo jiný sýr
  • 1 ks velké hrušky - nakrájená na velmi tenké plátky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte rýži a za stálého míchání restujte 2 - 3 minuty.
  3. Přilijte víno a míchejte, až se víno skoro odpaří.
  4. Pak přidejte k rýži polovinu horkého vývaru.
  5. Až se vývar vstřebá, přidejte druhou polovinu a rýži vařte doměkka.
  6. K hotové rýži vmíchejte nastrouhaný sýr, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s tenkými plátky hrušky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s plátky hrušek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat