Prostreno.cz

Vyzrajte na strie chytře a levně. Stačí to, co máte ve spíži

Pokud vás trápí drobné jizvičky, které se vám začaly dělat z jakýchkoli příčin, vězte, že s nimi můžete ještě v zárodku bojovat, případně je zmírnit. Máme pro vás několik tipů, jak s nimi zatočit. Většinu pomocníků najdete ve spíži!

Strie trápí nejen ženy v těhotenství, ale můžou vás postihnout de facto kdykoli. Jde o popraskání kůže, která se rychle vypne - většinou se tak děje, když je pokožka málo hydratovaná a dochází k pnutí. Takže základem je pečovat o své tělo a dostatečně hydratovat pokožku.

Pokud se vám jizvičky začnou dělat, nemusíte si hned kupovat drahé kosmetické přípravky, vyzkoušejte násldující tipy, které jsou přírodní a ani nezatěžují vaši peněženku.

1. Olivový olej

Olivový olej má většina z vás jistě doma. Jje plný antioxidantů, které vyhlazují kůži a pomáhají odvádět z těla škodlivé volné radikály. Olej zvláčňuje a hydratuje pokožku. Jemně ho vmasírujte do pokožky v rizikových oblastech, používejte každý den po koupeli. Strie se začnou zmenšovat a zmírní se i jejich výrazná barva.

2. Bramborová šťáva

Příště, až budete strouhat syrové brambory, slijte z nich zázračnou „vodu“, která je plná minerálů a vitaminůu. Brambory obnovují póry a kožní buňky. Nejlepší účinky dosáhnete pravidelným bramborovým obkladem. Stačí syrovou bramboru nakrájet na plátky a přiložit na potřebná místa a nechat působit přibližně 10 minut. Poté plátky sundejte a nechte šťávu na sobě zaschnout, po zaschnutí pokožku opláchněte vodou.

3. Citronová šťáva

Citronová šťáva strie vybělí, takže nebudou mít tak výraznou růžovo-červenou barvu. Tato metoda je velmi snadná, pokožku pokapete několika kapkami citronové šťávy a krouživými pohyby vmasírujete do kůže. Nechte působit 10 minut a poté opláchněte.

4. Ricinový olej

Pro ricinový olej budete muset do obchodu, ale i tak stojí za vyzkoušení. Tento cenný olej léčí nejen strie, ale také akné, spálenou kůži od slunce a vyživuje suchou kůži. Navíc napomáhá i při léčbě infekčních potíží, jako jsou bradavice či mykóza nohou. Ricinový olej podporuje produkci kolagenu a elastinu, tyto bílkoviny dodávají pokožce pružnost. Použití je stejné jako u olivového oleje.

5. Vojtěška

Sušená vojtěška je k dostání v bylinné lékárně a doporučuje se míchat s heřmánkovým olejem. Vojtěška obsahuje vitamin E a aminokyseliny. Tato bylina dokáže do jisté míry velmi účinně redukovat strie a také je zesvětluje. Smíchejte 1 čajovou lžičku heřmánkového oleje se lžičkou vojtěšky, důkladně promněte v dlani a naneste na dané místo, nechte působit 15 minut a na závěr jen opláchněte vodou. Tuto kúru si dopřejte 2–3x denně.

6. Vaječný bílek

Vaječný bílek obsahuje až 40 různých proteinů a díky tomu významně vyživuje kůži a efektivně bojuje proti striím. Stačí pouze rozšlehat jeden bílek a potřít postižené místo, nechat působit 15 minut a opláchnout vodou. Poté ještě dané místo potřete olejem nebo vyživujícím krémem.

7. Cukr

Cukr můžete použít jako exfoliační přípravek na odstranění odumřelých kožních buněk. Velmi efektivní je smíchání lžíce cukru s trochou mandlového oleje a pár kapkami citronové šťávy. Vzniklou směsí masírujte daná místa, nechte působit 10 minut a poté opláchněte vodou.

8. Kakaové máslo

Kakaové máslo nahradí i ten nejkvalitnější hydratační krém. Nejenže bojuje proti striím, ale také proti stárnutí pokožky. Použití je velmi snadné, stačí si kakaovým máslem potírat postižená místa nejlépe dvakrát denně. Při pravidelném používání uvidíte přibližně po třech týdnech značný rozdíl.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat