Prostreno.cz

Advent si kašel nezaslouží

Bacil si vás našel a máte z toho kašel? Návštěvu lékárny můžete s klidem vynechat. Některé poklady přírody totiž fungují prokazatelně lépe než konvenční léky. Co vám určitě pomůže? Brambory i majoránka!

Zrovna teď, když potřebujete být ve formě a všechno chystat na Vánoce, vás postihne nepříjemný kašel. S lapáním po dechu přece nemůžete brát obchodní centra útokem a nakupovat dary! Nepropadejte panice, první pomoc vám poskytne příroda - mocná čarodějka. Naordinujte si tuto léčbu a máte klid!

Bramborový obklad

Že je tahle plodina dobrá jen na talíř? Ale jděte. V boji proti kašli je učiněný Superman. Dva až tři kousky uvařte a rozdrťte je vidličkou. Nechte lehce vychladnout (záleží na tom, jakou teplotu na pokožce snesete) a zabalte je do bavlněné utěrky. Balíček přiložte k hrudníku na takových deset minut. Opakujte minimálně dvakrát denně.

Mast z majoránky

Věřte, že tohle není jen tak obyčejné koření. Má uklidňující schopnosti a s „chrchlákem“ zatočí stejně dobře jako se zánětem průdušek. Máte doma sušenou nať? Pak jste zachráněni. Jednu lžíci minutu povařte s kapkou červeného vína. Další ingrediencí je menší hrudka bambuckého másla, ale pokud ho zrovna nemáte „na skladě“, použít se dá i to obyčejné, popřípadě vazelína. Přeceďte a vzniklou mastičkou potírejte několikrát denně oblast hrudníku.

Nealkoholický hřebíčkový punč

Něco chutného na zahřátí, co vás vyléčí? To si jistě necháte líbit. Budete potřebovat 600 mililitrů vody, dvě kuličky nového koření, dva hřebíčky, skořici, šťávu z jednoho citronu a med. Vodu i s kořením nechte na deset minut (pomalu) vařit pod pokličkou, následně sceďte, ochuťte lžičkou medu a zakápněte citronovou šťávou. Pijte tak horké, jak jen to zvládnete.

Alkoholický rumový koktejl

Pověste klíče od auta na věšák a vychutnejte si tuhle zdravotní bombu. Co je třeba? Jeden hrnek přírodní minerální vody Vincentky, stejné množství mléka, med, rum a cibulový sirup. Postup je následující: Převařte mléko a prohřejte Vincentku (neměla by přesáhnout 70 stupňů). V ní rozpusťte lžičku medu a přidejte mléko. Zbývá už jen kapka rumu a šťáva z cibule. Užívejte vždy na noc a zásadně teplé.

Zdroj: www.healthonline.com, www.herbslife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat