Prostreno.cz

Spalovače tuků: Patří k nim i lékořice nebo avokádo

Spalovačů tuků není nikdy dost. Co vám pomůže při hubnutí a u čeho by člověk jen stěží hádal, že se jedná o nakopávače metabolismu? Tyhle přátele mějte neustále při sobě!

Hubnutí může být zábava. Když tedy víte, kdo s vámi hraje fér. S kým byste si měli potřást rukou? Z tohoto seznamu si určitě vyberete!

Ájurvédská metoda

Spočívá v tom, že denně vypijete osm sklenic horké vody. Ta z těla odstraňuje zplodiny, odlehčuje organismus a povzbuzuje látkovou výměnu. A bonus navíc? Sklenice vypitá těsně před jídlem zaplní žaludek a tlumí pocity hladu. Paráda!

Avokádo

Ano, patří mezi nejtučnější ovoce, to je pravda, nicméně každá mince má dvě strany. Avokádo obsahuje mastné kyseliny, které tělo potřebuje jako vitaminy. Suma sumárum, látka nazvaná mannoheptulóza drží v lati hormon tloušťky, takže se dá směle tvrdit, že avokádo patří ke spalovačům tuků.

Chilli

To, že chilli urychluje spalování tuků, je známé. Málokdo však ví, že v něm obsažený kapsacin přitahuje i endorfiny, což jsou poslové dobré nálady. Spojte si to dohromady a dávejte chilli všude, kam to jen půjde.

Jablečný ocet

Jablečný ocet povzbuzuje odbourávání tuků v těle a tlumí chuť na nezdravé věci, jako jsou třeba smažené lupínky nebo čokoláda. Navíc kyselina octová stimuluje metabolismus a pomáhá rozpouštět tuky. Už cítíte recept na štíhlou linii? Tady je! Smíchejte dvě deci vody, dvě polévkové lžíce přírodního jablečného octa a jednou čajovou lžičkou medu. Pijte ráno po malých doušcích.

Karnitin

Tato biologická látka se vyskytuje v drůbeži a rybách a rozpouští tukové buňky. Na L-karnitinové kapsle leckdo nedá dopustit, nicméně doporučují se až po nějaké době hubnutí. Pokud s nimi začnete příliš brzy, tělo si na ně navykne a účinek, který od nich budete očekávat v případě nouze, se nedostaví.

Kyselina askorbová

Lidé s nadváhou obvykle trpí nedostatkem vitaminu C. Důsledkem je malé množství enzymů odbourávajících tuk. Řešením je prášek kyseliny askorbové (k dostání v lékárně) společně s čerstvou citronovou šťávou. Tak na zdraví.

Lékořice

Tak tohle je hodně dobrá zpráva. Jeden kousek lékořice denně odbourává tuk. Aspoň to vyplývá z vědeckých zjištění.

Pivní kvasnice

Ne, není dobrý nápad „nasoukat“ do sebe dvě, tři pivka denně. Ale pokud si ve zdravé výživě obstaráte samotné pivní kvasnice, tak to je jiná. Jsou totiž zdrojem chromu, který až o 400 % zvyšuje spalování tuků ve svalech.

Šťáva lisovaná z obilných klíčků

Existují tací, kteří říkají, že lepší spalovač neexistuje. Šťáva lisovaná ze zelených obilných klíčků patří k těm překvapujícím položkám, do kterých by to člověk možná neřekl…

Zelený čaj

Nestárnoucí modelka Claudia Schiffer vypije čtyři šálky zeleného čaje denně. A ví, proč to dělá. Zelený čaj zahání hlad, povzbuzuje a je nepřítelem hluboko usazených tuků. Tak pravidelně popíjejte…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat