Prostreno.cz

Jak snadněji dodržovat pitný režim. Smíchejte ovoce s kořením

Zvlášť v létě si tělo zaslouží, aby bylo dostatečně hydratované. Voda může pomoci vypláchnout toxiny, zvýšit metabolismus, podpořit hubnutí, zlepšit trávení a udržet pokožku svěží a zdravou. Jak ji ale do sebe dostat co možná nejvíc? Na pomoc přizvěte zázvor, jablko nebo mátu!

Mnoho lidí zapomíná na dostatečný pitný režim. A to je chyba! Patříte-li k nim, možná vám vadí po celý den „ucucávat“ jen čistou vodu – přece jen, i té se člověk může tak nějak „přepít“. Zkuste si svůj pitný režim zpestřit s pomocí těchto tipů!

Osvěžující mátový nápoj s vodou

Co potřebujete? Asi 7 minut času, 10 lístečků máty a 1 litr vody. Mátu přitom můžete nahrubo nakrájet nebo natrhat. Pak ji jednoduše vhoďte do nádoby naplněné jedním litrem vody a případně dochuťte pár kapkami citronové šťávy. Jaké výhody získáte? Listy máty mají chladicí účinek. Pomáhají při správném trávení a mají protinádorové, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti

Jablečná vzpruha se skořicí

Že se jablko a skořice hodí jen na Vánoce? Omyl! Připravte si jednu tyčinku skořice a 1 litr vody. Takto nechte nápoj stát přes celou noc. Ráno do něj nakrájejte menší červené jablko a nechte 20 minut „louhovat“. Jablka jsou bohatá na fytonutrienty, které pomáhají snížit hladinu špatného cholesterolu a bojovat proti rakovině, kardiovaskulárním chorobám a astmatu. Skořice zase pomáhá při hubnutí, má antioxidační, protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Také snižuje hladinu cholesterolu a bojuje proti kardiovaskulárnímu onemocnění. Obojí vás v parném létě báječné osvěží.

Pomerančovo-zázvorová voda

K ruce si připravte 1 pomeranč, kousek zázvoru (dlouhý asi centimetr) a 1 litr vody. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na plátky, kořen zázvoru nastrouhejte a obě ingredience vhoďte do vody. Nechte v ledničce 2 hodiny odstát. Co tím získáte? Pomeranče jsou bohaté na antioxidanty a vitamin C, které brání poškození DNA a chrání srdce. Zázvor zase pomáhá snižovat zánět a bolest svalů, zabraňuje kardiovaskulárním chorobám a cukrovce a podporuje gastrointestinální zdraví.

Jahodová okurka

7 minut času, 5 jahod, 15 plátků okurky a 1 litr vody. To je vše. Plátky jahod a okurek vložte do láhve o objemu 1 litr a nechte asi tak 5–7 minut odstát. Jahody pomáhají snižovat záněty, zabraňují vzniku cukrovky a inzulinové rezistence a mohou pomoci v boji proti různým druhům rakoviny. Okurky mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah vody, snižují hladinu cholesterolu a odstraňují toxiny. I díky tomuto nápoji báječně doplníte svůj pitný režim!

Nápoj s rozmarýnem a grapefruitem

Den předem přidejte větvičku rozmarýny do nádoby s jedním litrem vody a nechte přes noc v ledničce. Ráno nápoj dolaďte půlkou pokrájeného grapefruitu, počkejte 10 minut a vypijte.

Grapefruit pomáhá snižovat váhu a zvyšovat citlivost na inzulin. Rozmarýn zase předchází neurodegeneraci a zánětu mozku. (Nepatří-li grep k vašemu šálku kávy, postupujte stejně, ale rozmarýnu nahraďte levandulí a místo grepu použijte pár plátků citronu.) Na zdraví!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat