Prostreno.cz

Bulgur s olivami

Vyzkoušejte jeden z Italských receptů na přípravu bulguru.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 426 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g černých oliv
  • 300 g bulguru
  • 800 ml vody - nebo zeleninového vývaru
  • 4 snítky petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky mořské soli

Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek jemně nasekejte.
  2. Olivy nakrájejte na malé kostičky.
  3. Bulgur nasypte do hrnce, zalijte vodou, nebo vývarem a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut.
  4. Bulgur načechrejte vidličkou a nechte přikryté 5 minut stát.
  5. K bulguru vmíchejte nasekanou petrželku, jemně nakrájenou šalotku, česnek a olivy.
  6. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  7. Hned podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.

TIP:

Pokud budete připravovat bulgur jen s vodou, dochuťte bulgur špetkou soli, sypkým zeleninovým vývarem, nebo sojovou omáčkou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,00g
  • Sacharidy:

    147,00g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    117,58g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 101 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné papriky dušené v rajčatové šťávě

(9 hlasů)
1h a 35min
519 kJ

Zapečená červená řepa

(10 hlasů)
2h a 0min
670 kJ

Zelný pekáček

(14 hlasů)
1h a 45min
573 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bulgur s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat