Prostreno.cz

Těstovinový salát s tuňákem

Sytý těstovinový salát si můžete připravit k obědu, nebo večeři.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - á 185 g
  • 1 ks rajče
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks menší červené papriky
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 3 snítky čerstvého kopru
  • 250 g suchých těstovin - dle vlastního výběru
  • 0,5 lžičky soli
  • 6 lístků zeleného salátu
  • 5 lžic oblíbeného jogurtového dresinku

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, uvařené těstoviny sceďte a nasypte je do větší misky.
  2. Oloupanou okurku a rajče nakrájejte na kostičky, cibulku nakrájejte na plátky, červenou papriku nakrájejte na nudličky.
  3. Zeleninu přidejte k vychladlým těstovinám.
  4. Tuňáka sceďte, nechte důkladně okapat a přidejte k těstovinám.
  5. Nakonec přidejte oblíbený dresink a salát promíchejte.
  6. Podávejte na listech salátu, ozdobené čerstvým koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstovinový salát s tuňákem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat