Prostreno.cz

Vepřová pečeně s medovou glazurou

Šťavnatá vepřová pečeně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 1.5 kg vepřové pečeně bez kosti v celku
  • 400 ml kvalitního, světlého piva
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml masového vývaru - na podlití
  • 5 špetek mořské soli
  • 4 špetky drceného barevného pepře
  • 250 ml bílého vína - na podlití

Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte pivo, med a vařte, až se objem zredukuje na polovinu.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Vepřovou pečeni na povrchu mělce na několika místech nařízněte nožem, osolte a opepřete, položte do pekáčku, zalijte vývarem, vínem a pečte 20 minut.
  4. Maso vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 °C.
  5. Maso potřete připravenou pivní směsi, maso dejte zpět do trouby a pečte dalších 40–50 minut, za občasného potírání vypečenou šťávou.
  6. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s medovou glazurou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat