Prostreno.cz

Vepřové kotlety s tymiánem a kapary

Kotlety v tymiánové omáčce pečené v troubě.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 špetky soli
  • 500 ml podmáslí
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce kaparů - nasekaných
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • K podávání
  • 4 plátky citrónu

Postup přípravy

  1. Do nízké menší misky nalijte podmáslí a do podmáslí vložte osolené vepřové kotlety. Uzavřenou misku s masem nechte v chladu přes noc.
  2. Maso osušte papírovou utěrkou a obalte v hladké mouce.
  3. V pekáčku rozehřejte olej s máslem a kotlety z obou stran orestujte.
  4. Maso podlijte vývarem, vínem, přidejte citronovou šťávu, tymián a pečte v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  5. Maso vyndejte šťávu zahustěte jíškou a přidejte nasekané kapary.
  6. Maso vložte zpět a prohřejte.
  7. Podávejte s plátky citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s tymiánem a kapary

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat