Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové kotlety s tymiánem a kapary

Mikeš
1hlas
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

486 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky7g sacharidy5g bílkoviny

Kotlety v tymiánové omáčce pečené v troubě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 špetky soli
  • 500 ml podmáslí
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce kaparů - nasekaných
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • K podávání
  • 4 plátky citrónu

Postup přípravy

  • Do nízké menší misky nalijte podmáslí a do podmáslí vložte osolené vepřové kotlety. Uzavřenou misku s masem nechte v chladu přes noc.
  • Maso osušte papírovou utěrkou a obalte v hladké mouce.
  • V pekáčku rozehřejte olej s máslem a kotlety z obou stran orestujte.
  • Maso podlijte vývarem, vínem, přidejte citronovou šťávu, tymián a pečte v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  • Maso vyndejte šťávu zahustěte jíškou a přidejte nasekané kapary.
  • Maso vložte zpět a prohřejte.
  • Podávejte s plátky citrónu.
Brambory s čedarem

Brambory s čedarem

2 hlasy
1h a 30min 678kJ 140 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

2 hlasy
55min 387kJ 120 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Masové karbanátky s pekingským zelím

Masové karbanátky s pekingským zelím

1 hlas
1h a 25min 884 kJ 140 Kč
Vepřová panenka s třešněmi

Vepřová panenka s třešněmi

3 hlasy
1h a 10min 606 kJ 170 Kč
Vepřové kostky s cibulí a špenátem

Vepřové kostky s cibulí a špenátem

3 hlasy
1h a 25min 487 kJ 120 Kč
Panenská svíčková na zelenině

Panenská svíčková na zelenině

2 hlasy
1h a 20min 439 kJ 180 Kč
Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

0 hlasů
1h a 25min 902 kJ 160 Kč
Grilovaná vepřová panenka

Grilovaná vepřová panenka

2 hlasy
40min 865 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření