Prostreno.cz

Pečené celerové plátky

Vrstvené, tenké plátky celeru potřené máslem a sypané sýrem .

29.07.2019 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

396 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky silné maximálně 0.5 cm. Čím tenčí plátky, tím lépe.
  2. Na vymazaný plech uložte vždy několik plátků celeru na sebe - podle obrázku.
  3. Každý plátek celeru lehce potřete máslem, osolte, opepřete a posypte sýrem. K celeru položte snítky tymiánu.
  4. Plech přikryjte alobalem a celer pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  5. Celer odkryjte a pečte ještě přibližně 15-20 minut, dozlatova. Hlídejte, aby se celer nespálil.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,06 g
  • Sacharidy:

    60,56 g
    • Cukry:

      16,62 g
  • Tuky:

    148,18 g
  • Vláknina:

    22,62 g

Aktivita pro spálení:

338 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaná zelenina

(1 hlasů)
1h a 5min
408 kJ

Zelenina na grilu

(2 hlasů)
40min
764 kJ

Lilek z trouby

(2 hlasů)
1h a 5min
1076 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené celerové plátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba