Prostreno.cz

Pečené celerové plátky

Vrstvené, tenké plátky celeru potřené máslem a sypané sýrem .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • 1.5 kg celeru
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 100 g strouhaného sýra
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky silné maximálně 0.5 cm. Čím tenčí plátky, tím lépe.
  2. Na vymazaný plech uložte vždy několik plátků celeru na sebe - podle obrázku.
  3. Každý plátek celeru lehce potřete máslem, osolte, opepřete a posypte sýrem. K celeru položte snítky tymiánu.
  4. Plech přikryjte alobalem a celer pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  5. Celer odkryjte a pečte ještě přibližně 15-20 minut, dozlatova. Hlídejte, aby se celer nespálil.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené celerové plátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat