Prostreno.cz

Studená omáčka k masu

Jemně pikantní omáčka s rybízovou marmeládou a portským vínem, skvělá k sýrům, nebo ke grilovanému masu.

27.08.2019 sun
35min

25min příprava

10min vaření

398 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče nakrájejte kůru na nudličky, z obou vymačkejte šťávu.
  2. Citronovou kůru nastrouhejte najemno, šťávu z citrónu vymačkejte.
  3. Do rendlíku nalijte citronovou a pomerančovou šťávu – v pomerančové šťávě rozmíchejte škrob - přidejte víno, marmeládu, polovinu na nudličky nakrájené pomerančové kůry, hořčici a směs přiveďte k varu.
  4. Vařte 2-3 minuty, pak nechte vychladnout. Podávejte s nudličkami pomerančové kůry.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,81 g
  • Sacharidy:

    177,16 g
    • Cukry:

      103,75 g
  • Tuky:

    4,46 g
  • Vláknina:

    39,40 g

Aktivita pro spálení:

212 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení





Podobné recepty

Sýrový dip s pivem

(1 hlasů)
40min
657 kJ

Celerová omáčka

60min
209 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

rybíz červený

56 kcal / 100g
B1 g
S13 g
T0,3 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Studená omáčka k masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba