Prostreno.cz

Studená omáčka k masu

Jemně pikantní omáčka s rybízovou marmeládou a portským vínem, skvělá k sýrům, nebo ke grilovanému masu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 367 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy16g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 ks šalotky - jemně nasekaná
  • 2 ks bio pomeranče
  • 1 ks bio citronu
  • 5 lžic marmelády z červeného rybízu
  • 200 ml červeného portského vína
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče nakrájejte kůru na nudličky, z obou vymačkejte šťávu.
  2. Citronovou kůru nastrouhejte najemno, šťávu z citrónu vymačkejte.
  3. Do rendlíku nalijte citronovou a pomerančovou šťávu – v pomerančové šťávě rozmíchejte škrob - přidejte víno, marmeládu, polovinu na nudličky nakrájené pomerančové kůry, hořčici a směs přiveďte k varu.
  4. Vařte 2-3 minuty, pak nechte vychladnout. Podávejte s nudličkami pomerančové kůry.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Studená omáčka k masu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat