Prostreno.cz

Cizrnová polévka

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 403 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g konzervované cizrny
  • 1 ks cibule - oloupaná , jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku - oloupané , jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks mrkev - nahrubo nastrouhaná
  • 2 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev , kari pastu a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem , přidejte scezenou , propláchnutou cizrnu a vařte 15 minut. Polévku podle chuti osolte .
  4. Pokud chcete mít polévku hustou , přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou .
  5. Polévku posypte nasekanou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,94g
  • Sacharidy:

    58,30g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    100,48g
  • Vláknina:

    9,10g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat