Prostreno.cz

Rybí salát s banánem

Pro milovníky ryb připravte nejen na vánoce salát z matjesů a banánů.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    45min příprava

    0min vaření

  • 845 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g rybích matjesů
  • 2 ks velkých banánů
  • 100 g rozinek
  • 1 ks malého pekingského zelí
  • Na zálivku
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce 33% smetany
  • 2 špetky kari koření
  • 2 špetky cukru krupice
  • 2 špetky bílého pepře
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Matjesy namočte na 30 minut do studené vody, pak dobře propláchněte a nechte okapat. Matjesy nakrájejte na kousky a dejte do mísy.
  2. Rozinky zalijte vařící vodou a po 10 minutách sceďte.
  3. Zelí nakrájejte na proužky, oloupaný banán nakrájejte na kolečka. Všechny ingredience na zálivku dobře promíchejte.
  4. Do mísy s matjesy přidejte nakrájené zelí, scezené rozinky a nakrájené banány, zalijte připravenou zálivkou a lehce promíchejte. Před podáváním dejte minimálně na 3 hodiny do lednice.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí salát s banánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat