Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kachna plněná houbami

lanvin
5hlasů
Hodnotit

2h a 10min

20min příprava

1h a 50min vaření

632 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky3g sacharidy15g bílkoviny

Pečená kachna nejen na sváteční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 kg kachny
  • 800 g malých žampiónů
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 6 stroužků česneku
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 6 snítek čerstvé petrželky

Postup přípravy

  • Jemně nasekaný tymián, 5 špetek soli, pepř a prolisovaný česnek promíchejte a důkladně vetřete (i zevnitř) do omyté kachny. Kachnu zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  • Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle. Přidejte očištěné, nakrájené žampióny, lehce osolte a duste 15 minut. Do vychladlých žampiónů přidejte nakrájenou petrželku. Připravenou nádivkou naplňte kachnu. Zadní nohy kachny svažte potravinovou nití. Kachnu dejte do pekáčku a podlijte sklenicí vody. Pokud vám zbyde nádivka, položte ji v pekáčku vedle kachny.
  • Pečte při 190°C asi 90 minut nebo až je kachna měkká. Kachnu můžete upéct i pečícím rukávum. Podávejte s kuskusem nebo knedlíkem a zelím.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

Pečená kachna se zelím

23 hlasů
2h a 30min 780 kJ 233 Kč
Kachna pečená 13 hodin

Kachna pečená 13 hodin

37 hlasů
13h a 15min 856 kJ 232 Kč
Medová kachna

Medová kachna

21 hlasů
2h a 0min 690 kJ 168 Kč
Sváteční kachna s brusinkovým džemem

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

18 hlasů
2h a 15min 814 kJ 230 Kč
Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

17 hlasů
3h a 40min 763 kJ 189 Kč
Kachní prsa na houbách

Kachní prsa na houbách

15 hlasů
1h a 10min 735 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření