Prostreno.cz

Dušené vepřové maso

Vepřové maso dušené s barevnou paprikou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g vepřové kýty
  • 3 lžíce sádla
  • 2 stonky pórku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 150 ml červeného vína
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g menších hub
  • 2 špetky saturejky
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 špetky kmínu
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky a lehce orestujte na sádle.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a koření. Podlijte vínem a přikryté duste 25 minut.
  3. Rajský protlak rozmíchejte v 50 ml vody a přidejte ho k masu spolu s nakrájeným pórken a očištěnými houbami. Duste až je maso měkké. Podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené vepřové maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat