Prostreno.cz

Hovězí dušené s houbami

Jednoduchý recept na dušené hovězí maso.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g hovězího zadního masa
  • 300 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 50 ml oleje
  • 120 ml smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 1 špetka mletého nového koření
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kousky. Spolu s nakrájenou cibuli maso orestujte na oleji. Přidejte očištěné, nakrájené houby, na jemné plátky nakrájený česnek, koření, víno a přikryté duste doměkka. Délka dušení záleží na tom, jaké maso použijete.
  2. K měkkému masu přidejte pro zjemnění omáčky smetanu a povařte 10 minut. Podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat