Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

Letní oběd z lilku a hub.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 276 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks lilků
  • 400 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 4 ks větších rajčat
  • 3 lžíce strouhanky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízněte, dužninu vydlabejte, vnitřky osolte a nechte 15 minut na sítku, až pustí vodu, pak opláchněte vodou a osušte.
  2. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby nebo žampióny a orestujte je.
  3. Přidejte na kousky nakrájená rajčata (rajčata můžete oloupat), nasekanou dužninu z lilků, podle chuti osolte, opepřete a duste.
  4. Po 10 minutách přidejte strouhanku, vmíchejte vejce a směsí naplňte lilky.
  5. Dejte do vymazané zapékací misky, trošku podlijte vodou a zapékejte přibližně 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,13g
  • Sacharidy:

    159,47g
    • Cukry:

      20,40g
  • Tuky:

    113,38g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
650 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
325 kJ

Lilek s čokoládou

(13 hlasů)
25min
825 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat