Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

Letní oběd z lilku a hub.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 300 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks lilků
  • 400 g čerstvých hub - nebo žampiónů
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 4 ks větších rajčat
  • 3 lžíce strouhanky
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízněte, dužninu vydlabejte, vnitřky osolte a nechte 15 minut na sítku, až pustí vodu, pak opláchněte vodou a osušte.
  2. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby nebo žampióny a orestujte je.
  3. Přidejte na kousky nakrájená rajčata (rajčata můžete oloupat), nasekanou dužninu z lilků, podle chuti osolte, opepřete a duste.
  4. Po 10 minutách přidejte strouhanku, vmíchejte vejce a směsí naplňte lilky.
  5. Dejte do vymazané zapékací misky, trošku podlijte vodou a zapékejte přibližně 25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat