Prostreno.cz

Kuřecí plátek s červeným pepřem

Lehce pikantní kuřecí stehna.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    45min příprava

    20min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecích prsou - á 150 g
  • 300 g lusků zeleného hrášku
  • 1 hrst čerstvé nasekané pažitky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na marinádu
  • 2 lžíce červeného sterilovaného pepře
  • 50 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 6 lžic olivového oleje
  • 20 g pomerančové kůry - nakrájené na dlouhé tenké nudličky

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky lehce naklepejte.
  2. Pomerančovou šťávu promíchejte s bílým vínem, 2 lžícemi oleje, pomerančovou kůrou a pepřem. Maso naložte do připravené marinády na 30 minut.
  3. Hrášek překrojte napůl a blanšírujte ve vodě 5 minut, pak přelijte studenou vodou a sceďte.
  4. Na pánvi se zbývajícím olejem marinované maso opečte doměkka, maso osolte, opepřete, přidejte hrášek a prohřejte. Podávejte posypané pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,20g
  • Sacharidy:

    123,00g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    109,50g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 161 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí plátky se šalvějí

(13 hlasů)
50min
818 kJ

Kuřecí plátky ve smetanové omáčce

(17 hlasů)
50min
472 kJ

Kuřecí plátek s brokolicí

(9 hlasů)
35min
955 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek s červeným pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat