Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bramborák v pekáči

lanvin
17hlasů
Hodnotit

1h a 5min

25min příprava

40min vaření

408 kJ

energetická hodnota na 100g

60 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky12g sacharidy3g bílkoviny

Ideální pro ty, kdo neradi smaží jeden bramborák po druhém!

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 10 ks brambor
  • 3 ks vajec
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 3 špetky soli
  • 4-5 lžíce polohrubé mouky
  • 1 hlávka bílého zelí - zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!
  • 4 lžíce sádla na pokapání

Postup přípravy

  • Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou.
  • Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.
  • Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.
TIP:

Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější. K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.

Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rychlý bramborák

Rychlý bramborák

31 hlasů
20min 971 kJ 26 Kč
Krkonošský bramborák s jablky

Krkonošský bramborák s jablky

33 hlasů
50min 934 kJ 80 Kč
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

28 hlasů
60min 820 kJ 65 Kč
Bramboráčky s mozzarellou

Bramboráčky s mozzarellou

18 hlasů
35min 957 kJ 73 Kč
Bramboráky se zakysanou smetanou

Bramboráky se zakysanou smetanou

22 hlasů
40min 729 kJ 75 Kč
Bramborák z květáku

Bramborák z květáku

13 hlasů
55min 571 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření