Bramborák v pekáči
Ideální pro ty, kdo neradi smaží jeden bramborák po druhém!
-
1h a 5min
25min příprava
40min vaření
-
408 kJ / 97 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g
Ingredience na
- 10 ks
brambor
- 3 ks
vajec
- 5 stroužků
česneku
- 1,5 lžičky
sušené majoránky
- 1 lžička
kmínu
- 3 špetky
soli
- 4-5 lžíce
polohrubé mouky
- 1 hlávka
bílého zelí
- zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!
- 4 lžíce
sádla na pokapání
Postup přípravy
- Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou.
- Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.
- Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.
TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější. K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.