Prostreno.cz

Bramborák v pekáči

Ideální pro ty, kdo neradi smaží jeden bramborák po druhém!

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 10 ks brambor
  • 3 ks vajec
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 3 špetky soli
  • 4-5 lžíce polohrubé mouky
  • 1 hlávka bílého zelí - zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!
  • 4 lžíce sádla na pokapání

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou.
  2. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.
  3. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:

Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější. K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborák v pekáči

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat